Не секрет, що нас зустрічають по одязі. Так само, як і на вигляд будинку, складають думку про смак і статус його господаря. Зрозуміло й очевидне бажання власника оформити його гідним чином.

Привабливий зовнішній вигляд неможливий без використання сучасних матеріалів, до них входять і ролетні системи – надійний та перевірений спосіб забезпечити безпеку майна, і тим самим спокій мешканців будинку.

В даний час захисні ролети, замінивши застарілі металеві ґрати на вікнах, стали звичним елементом фасаду будинку. Набагато рідше у приватному будівництві
використовуються ролетні грати. В надії виправити подібну «несправедливість» у цій статті ми докладніше зупинимося на перевагах ролетних ґрат в умовах приватного будівництва.
По-перше, у котедж, на вікнах якого змонтовані ролетні грати, буде проникати сонячне світло, забезпечуючи кімнатним рослинам зростання та розвиток, чого неможливо досягти при використанні класичних захисних ролет.

Так само ролетні ґрати надійно захищають приміщення від проникнення не проханих гостей. Що ж собою являє ролетна решітка ?
Зупинимося докладніше конструктивних особливостях.

Ролетна решітка - це система згортаються профілів, які створюють решітку, що піднімається і опускає. Фактично це ролети з отворами красивої форми. Ролетні грати надійно працюють і залишаються привабливими протягом усього терміну служби, оскільки виробляються з алюмінієвих профілів – металу корозії, що не піддається. Про надійність ролетних решіток говорить той факт, що при її виготовленні застосовуються екструдовані (ціліснотягнуті) профілю, що забезпечують одні з найвищих показників удароміцності і жорсткості конструкції. Ролетні грати успішно пройшли випробування у сертифікаційному центрі та отримали сертифікати на відповідність 3-му класу стійкості до злому. Третій клас стійкості дозволяє встановлювати ролетні ґрати на всіх об'єктах з підвищеними вимогами до безпеки, до яких можна віднести і приватні будинки.

Показово, що ролетні решітки можуть мати максимальну площу 16 кв.м., при цьому ширина отвору, що закривається, може становити 5 м. Це досить великі цифри і вони свідчать про те, що ролетні решітки можуть застосовуватися на більшості будівель і споруд. А якщо говорити про приватне будівництво, ролетні грати, то з успіхом можна використовувати для закриття великогабаритних вітражів на верандах, зимових садах, вхідних групах.

Нарівні з показниками по міцності, ролетні грати мають привабливий зовнішній вигляд. Він визначається зовнішнім виглядом профілю, що використовується, а саме типом отворів і кольором поверхні. Найчастіше використовуються ролетні грати з отворами, виконаними як трикутника чи квадрата.

Колір ролетних грат задовольнять найвибагливіших господарів з почуттям стилю і бажанням дотримуватися індивідуальності. За бажанням можливо підібрати такий колір ролетних грат, який би максимально гармонував або, навпаки, контрастував з кольором стін, вікон, дверей або покрівлі. Пропоновані зараз ролетні грати можуть бути виконані у трьох стандартних кольорах: білому, сірому, коричневому. Ролетні грати для приватного будинку

Однак свобода вибору кольору для архітекторів та дизайнерів нічим не обмежена, оскільки ролетні грати виготовляються з екструдованих (ціліснотягнутих) алюмінієвих профілів і можуть бути легко забарвлені в будь-який колір. Забарвлення проводиться порошковими полімерними фарбами з наступним випалом, вони забезпечують високу надійність міцність кольорових покриттів.

Наскільки зручно керувати ролетними гратами і як вони рухаються?

Тут можна використовувати різні системи приводів. Найпростіший і найдешевший це ручний редукторний привід. Обертаючи компактну ручку приводу, можна легко піднімати грати навіть на великих вітражах.

Однак на подвір'ї 21 століття і при незначних інвестиціях у комфорт, доцільніше, максимально заощаджуючи час, встановити автоматичне керування ролетними ґратами. Ролетні решітки для приватного будинку Для приватного котеджу компанія «Сізам» пропонує надійні електроприводи, використання яких Ви можете керувати ґратами, не встаючи з дивана або не виходячи з автомобіля. При натисканні на кнопку дистанційного керування, автоматика закриє/відкриє відразу кілька ґрат у кімнаті, на одному поверсі або у всьому будинку одночасно. Таймери, що застосовуються, допоможуть відкрити або закрити захисні системи в будь-який час доби, створюючи ефект присутності в будинку, навіть якщо Ви за 1000 км. Враховуючи погодні умови (сильний вітер, дощ), спеціальні датчики можуть керувати ґратами, захищаючи вікна.