"Мій дім - моя фортеця" - з таким мудрим висловом неможливо не погодитись. Адже в цьому місці завжди є затишок і тепло домашнього вогнища. Для того щоб у приміщенні була безпечна і комфортна атмосфера, необхідні захисні ролети на вікна. Ці пристрої сьогодні встановлюють практично в будь-якому приміщенні, будь то квартира, заміський будинок або офіс. Захисні ролети служать не тільки для забезпечення необхідної безпеки, але й надають приміщенню особливий стиль. Вибір таких систем досить величезний та різноманітний. Він представлений різними колірними рішеннями, системами керування та варіантами профілів.

 

Кожен з вас, напевно, погодиться з тим, що перебувати в надійно захищеному приміщенні дуже приємно. Для ефективного захисту приміщення можна використовувати традиційний спосіб – встановити на вікна металеві грати. Однак останнім часом вони не дуже надійні, оскільки досить легко їх розрізати за допомогою сучасних механічних інструментів. Тому більшість людей вибирають ролети, які забезпечують більш надійний захист від шуму, сонця, пилу та зловмисників. Що ж є ці сучасні системи?

Ці пристрої почали використовувати ще сто років тому італійці. Тоді таке ноу-хау застосовувалося захисту віконних отворів. Через кілька десятиліть ролети стали дуже популярними у багатьох власників приватних будинків та квартир. Захисна ролета – це система, яка виконує захисну функцію у приміщенні.

Конструкція пристрою нескладна. До неї зазвичай входять такі елементи, як:

  • полотно;
  • напрямні;
  • короб;
  • механізм керування.

Принцип роботи захисних ролет досить простий. Полотно складається із з'єднаних між собою пластин (ламелів), які намотуються на вал, що знаходиться в коробі. Коли захисні ролети перебувають у робочому стані, вони повністю закривають віконний отвір. У тому випадку, коли ламелі піднімаються, вони ховаються в короб, що знаходиться над віконним отвором.

При виборі захисних ролетів необхідно враховувати такі нюанси: параметри короба, його розміри та конфігурації - залежать від вимог до монтажу; вибір типу профілю, висоти та товщини ламелей роблять залежно від вимог до типу приміщення; профіль потрібно вибирати з урахуванням розмірів отвору та вітрової зони; колір та естетика вибираються в залежності від Ваших індивідуальних уподобань та дизайну приміщення. Підібравши захисні ролети правильно, Ви забезпечите вашій оселі надійну безпеку. Поставивши на вікна такі пристрої, цікаві погляди, вуличний шум і холодна погода вам не перешкода.

Зберегти

Зберегти

Зберегти